Pitaya fruit chia bowl

Deze levendige magenta smoothie bowl is net zo lekker als mooi.

15 minuten

2 personen

ontbijt

Pitaya heeft niet veel smaak (maar veel kleur), waardoor de andere ingrediënten, zoals subtiel zoete amandelmelk, pittige kombucha en scherpe ananas glanzen. Je kunt niet verkeerd gaan met tropisch fruit toppers, maar ananas is behoorlijk opvallend in combinatie met pepitas en bijenpollen

Dragon_fruit_chia_bowl-1024x768

Ingrediënten

1/3 kopje ongezoete amandelmelk
2 eetlepels chiazaad
4 gram bevroren verse stukjes ananas (ongeveer 1 kopje)
200 g Acai Amsterdam roze Pitaya bevroren fruit puree
1/4 kopje kombucha
verse ananasplakken (ongeveer 1/4 kopje)
1/2 eetlepel rauwe pepitas (gepelde pompoenpitten)
1 theelepel bijenpollen

 

Benodigde keukenspullen
Blender

Bereiden

1. Klop amandelmelk en chiazaad in een schaal. Plaats dit voor ongeveer 15 minuten in de koelkast, totdat deze is verdikt. Roer alles om.
2. Combineer de ananasbrokken, Pitaya  en kombucha in een blender. Verwerk op de hoogste stand tot een gladde massa, ongeveer 1 minuut.
3. Duw het verdikte chia-mengsel naar een kant van de serveerschaal; giet smoothie in lege kant. Garneer met verse plakjes ananas, pepitas en bijenpollen.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Scroll naar top