Hoe maak je een Acai Bowl

Een complete gids voor een romige en dikke textuur!

10 minuten

2 personen

Ontbijt en tussendoor

Acai Bowls zijn een traditionele gerecht uit Brazilië en gewild over de hele wereld! Het is super makkelijk om te maken en het beste deel is dat je het helemaal zelf kunt maken! Maar hoe? Hier is een complete gids over hoe u de beste acai bowl recepten kunt maken. Laten we het doen!

Wat maakt een romige en smakelijke acai bowl?

Er zijn een paar belangrijke elementen die je moet weten om een goede acai bowl te maken. Soms kan het heel lastig zijn om de textuur of de smaak correct te krijgen, dus zorg ervoor dat u deze stappen volgt en u zal de beste acai bowl ooit hebben.

Om de beste resultaten te garanderen, heb je een blender met hoge snelheid nodig  (dit maakt het makkelijk om die dikke açaí blend te krijgen) + onze biologische acai puree.

Nu je hebt gehoord over de goedheid en gezondheidsvoordelen van Acai en er iets feestelijks en exotisch van wilt maken, ben je op de juiste pagina. Acai is een donkerpaarse bes die een heel eigenaardige smaak heeft in de combinatie van wilde bessen, chocolade en aarde. De twist die aarde aan zijn smaak geeft, maakt het onberispelijk en behoorlijk gekoesterd over de hele wereld.

Hier zijn enkele van de recepten van acai die niets anders is dan een feest in je Bowl: 7 geweldige Acai-recepten voor een feest dat je niet mag missen

hoe_maak_je_een_acai_bowl

Ingrediënten

100g  Acai drops suikervrij van Acai Amsterdam

1 bevroren banaan (snijd het in stukken voor het bevriezen om het voor u makkelijker te maken).

30ml tot 50ml hoeveelheid vloeistof (we raden aan appelsap, kokosnootwater, amandelmelk of water) toe

Benodigde keukenspullen
Blender

Bereiden

1. Voor 100g  Acai gebruik je 1 bevroren banaan (snijd het in stukken voor het bevriezen om het voor u makkelijker te maken).

2. De acai druppels maken het gemakkelijker om je acai-puree te mengen

3. Doe de acai in de blender en voeg de bevroren bananenstukken en een kleine  hoeveelheid vloeistof (we raden aan appelsap, kokosnootwater, amandelmelk of water) toe. Ongeveer 30 ml alleen voor het mengen. Op deze manier blijft het mengsel romig.

4. Blend het in een hoge snelheid, open het deksel op de blender, kijk naar de mix. Ziet je blend er glad en romig uit? Zijn alle stevige brokjes acai en fruit verdwenen? Als dat zo is dan kun je de mix in een kom gieten en aanvullen met je gewenste toppings (banaan, granola, kokos snippers, etc) Als het mengsel nog te veel dikke textuur heeft blend deze dan nog 5 tot 10 seconden.

Scroll naar boven

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.