Hoe maak je een Acai Bowl

Een complete gids voor een romige en dikke textuur!

10 minuten

2 personen

Ontbijt en tussendoor

Acai Bowls zijn een traditionele gerecht uit Brazilië en gewild over de hele wereld! Het is super makkelijk om te maken en het beste deel is dat je het helemaal zelf kunt maken! Maar hoe? Hier is een complete gids over hoe u de beste acai bowl kunt maken. Laten we het doen!

Wat maakt een romige en smakelijke acai bowl?

Er zijn een paar belangrijke elementen die je moet weten om een goede acai bowlte maken. Soms kan het heel lastig zijn om de textuur of de smaak correct te krijgen, dus zorg ervoor dat u deze stappen volgt en u zal de beste acai bowl ooit hebben.

Om de beste resultaten te garanderen, heb je een blender met hoge snelheid nodig  (dit maakt het makkelijk om die dikke açaí blend te krijgen) + onze biologische acai puree.

hoe_maak_je_een_acai_bowl

Ingrediënten

1 pakje 100g  Acai suiker vrij van Acai Amsterdam

1 bevroren banaan (snijd het in stukken voor het bevriezen om het voor u makkelijker te maken).

30ml tot 50ml hoeveelheid vloeistof (we raden aan appelsap, kokosnootwater, amandelmelk of water) toe

Benodigde keukenspullen
Blender

Bereiden

1. Voor 1 pak 100g  Acai gebruik je 1 bevroren banaan (snijd het in stukken voor het bevriezen om het voor u makkelijker te maken).

2. Spoel het bevroren pakje onder warm water gedurende ongeveer 3-5 seconden om het dan makkelijker te snijden en in de blender te mixen.

3. Doe de acai in de blender en voeg de bevroren bananenstukken en een kleine  hoeveelheid vloeistof (we raden aan appelsap, kokosnootwater, amandelmelk of water) toe. Ongeveer 30 ml alleen voor het mengen. Op deze manier blijft het mengsel romig.

4. Blend het in een hoge snelheid, open het deksel op de blender, kijk naar de mix. Ziet je blend er glad en romig uit? Zijn alle stevige brokjes acai en fruit verdwenen? Als dat zo is dan kun je de mix in een kom gieten en aanvullen met je gewenste toppings (banaan, granola, kokos snippers, etc) Als het mengsel nog te veel dikke textuur heeft blend deze dan nog 5 tot 10 seconden.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Scroll naar top