HEALTHY Protein Black Currant Acai Bowl (with hidden veggies)

HEALTHY Protein Black Currant Acai Bowl

10 minuten

2 personen

Ontbijt en tussendoor

Acai Bowls zijn een traditionele gerecht uit Brazilië en Açai is een van de 6 beste supervruchten ter wereld! Het is super makkelijk om te maken en het beste deel is dat je het helemaal zelf kunt maken! Maar hoe? Hier is een complete gids over hoe u de beste acai bowl kunt maken. Laten we het doen!

Wat maakt een smakelijke acai bowl?

Er is niet veel mysterie, het belangrijkste is om je acai-puree altijd bevroren te houden tot het moment dat je het gaat gebruiken om je acai-kom of smoothie te bereiden om alle voedingsstoffen van het fruit te behouden. Probeer daarnaast wat ijsblokjes te gebruiken en bevroren fruit zoals bevroren banaan, bevroren bessen, enz. zal je helpen om je Acai romig en consistent te houden.

GEZONDE Protein Black Currant Acai Bowl (met verborgen groenten)
door @jengoesnuts

HEALTHY Protein Black Currant Acai Bow 1024x768

Ingrediënten

100g Acai puree drops
1 bevroren banaan
120 g bevroren rode biet (sub voor bevroren bessen als je geen rode biet hebt!)
1 grote schep vegan clear whey zwarte bes
1 tl kaneel
1 handvol ijs
1/2 kopje water of melk
optioneel: 1/2 kopje bevroren bessen/kersen

🌾Toppings:
Granola

Chiaseeds
Cacao nibs
Blueberries

Benodigde keukenspullen
Blender

Bereiden

1. Voor 100g  Acai drops gebruik je 1/2  bevroren banaan (snijd het in stukken voor het bevriezen om het voor u makkelijker te maken).

2. Doe de acai in de blender en voeg de bevroren bananenstukken, whey, cinnamon, kaneel en een kleine hoeveelheid vloeistof (we raden aan appelsap, kokosnootwater, amandelmelk of water) toe. Ongeveer 30 ml alleen voor het mengen. Op deze manier blijft het mengsel romig.

4. Blend het in een hoge snelheid, open het deksel op de blender, kijk naar de mix. Ziet je blend er glad en romig uit? Zijn alle stevige brokjes acai en fruit verdwenen? Als dat zo is dan kun je de mix in een kom gieten en aanvullen met je gewenste toppings (banaan, granola, kokos snippers, etc) Als het mengsel nog te veel dikke textuur heeft blend deze dan nog 5 tot 10 seconden.

Scroll naar boven

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.