Daily Bowl Detox
Acai is niets meer dan een smakelijke paarse en ronde vrucht, typisch voor de Braziliaanse Amazone.
7 minuten
2 personen
Ontbijt en tussendoor
In de noordelijke regio van Brazilië wordt acai-fruit in verschillende vormen geconsumeerd, variërend van tapioca tot het açai-gerecht met cassavebloem en geroosterde vis. In de rest van Brazilië is acai in de kom het meest populaire fruitrecept. Naast het feit dat het een eiwitrijk voedingsmiddel is, heeft het goede bronnen van vitamine B en C. Om nog maar te zwijgen van de aanwezigheid van antioxidanten die de werking van het lichaam als geheel helpen verbeteren en ziekten voorkomen. Leer hoe je de traditionele acaibes in de kom maakt en geniet van je eetlust.

Ingrediënten
100 g Acai bevroren puree.
1 banaan.
2 el sinaasappelsap.
Granola.
Benodigde keukenspullen
Blender
Bereiden
1. Plaats de bevroren Acai-puree, de banaan en het sinaasappelsap in het blenderglas.
2. Klop tot een glad mengsel, laat de acaibes niet volledig smelten. Serveer onmiddellijk en voeg de granola toe.
Goede toppings zijn: chiazaad, geraspte kokos, verse bramen & bessen, gemalen lijnzaad