Over ons

Wie zijn wij?

Mijn naam is Rui Vieira, oprichter van Acai Amsterdam. In 2006 ben ik van Brazilië naar Nederland verhuisd met de droom ondernemer te worden. Het doel is om daarmee een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Een betere wereld betekent voor ons een gezonde wereld, eerlijk voor iedereen en in harmonie met de natuur.

Het idee om acai te verkopen begon toen ik samen met een vriend een winkel opende in het zuiden van Brazilië. Wij verkochten verse acai bowls, pitaya (drakenvrucht), mango en andere fruitpurees. Met name de acai bowls zijn erg populair en een onmisbaar onderdeel van de strandcultuur in Brazilië. De Acai is een symbool voor vitaliteit en kracht, dankzij de helende en voedzame eigenschappen van de vrucht.

Uiteindelijk ontstond de droom om deze tropische levensstijl naar Europa te brengen. Dat doen wij door de lekkerste, gezondste vruchten uit onder andere de Braziliaanse oerwouden aan te bieden. 

Wat doen wij?

Bij Acai Amsterdam zijn we constant op zoek naar de lekkerste en gezondste fruit- en groenteproductenten die zich inzetten voor eerlijke handel en respect voor de natuur.

Daarbij kiezen we uitsluitend producten van topkwaliteit. Deze plukken we rijp en worden op het toppunt van versheid direct ingevroren. Het voordeel van bevroren fruitpurees is dat het verspilling voorkomt en dat zo veel mogelijk voedingsstoffen bewaard blijven. Daarnaast zorgt het voor een gemakkelijke en snelle bereiding van de dagelijkse fruitbehoefte – zonder snijwerk en onrijp fruit.
Kortom, wij brengen jou de lekkerste, gezondste fruitpurees die er zijn.

Wat zijn onze waarden?

Voor ons moet een onderneming niet alleen denken aan het maken van winst. Als dit het enige doel is van een onderneming, dan kan dit ten koste gaan van waarden die veel belangrijker zijn dan winst. Denk aan de sociale gemeenschappen van de boeren die uiteindelijk het begin zijn van de productieketen. Iedere succesvolle onderneming heeft volgens ons de plicht om zorgzaam te werk te gaan en terug te geven wanneer het kan.

Het Amazoneregenwoud vormt het grootste gebied ter wereld van haar soort. Wij zien haar niet alleen als een bron van ontelbare levensvormen, maar als één groot levend wezen. Alleen als wij haar met liefde en respect behandelen kunnen we blijven genieten van de heerlijke en helende vruchten die zij aanbiedt. Deze harmonieuze relatie tussen mens en natuur is door de oorspronkelijke bewoners van de regenwouden eeuwenlang in stand gehouden. Wij zetten deze traditie graag door.

Succes voor ons betekent een vooruitgang van de boerengemeenschappen in Brazilië. De boeren zijn namelijk de basis die onze onderneming mogelijk maakt. Wij willen graag hun meer economische zekerheid geven en duurzame landbouw stimuleren. 

Wat is onze missie?

Wij willen de marktleider zijn in de onlineverkoop van fruit, waarbij we bekend staan om de topkwaliteit van onze producten, respect voor gemeenschappen en de nadruk op duurzaamheid. We willen zoveel mogelijk mensen helpen gezond door het leven te gaan en te genieten van de producten waar onze liefde naar uitgaat.

Scroll naar boven

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.