Alles over Acai

ACAI (AH-SIGH-EE)

Acai is een heerlijke donkerpaarse bes die lijkt op een bosbes die inheems is in het Amazone-regenwoud, het meest bio-diverse ecosysteem ter wereld. De smaak wordt meestal omschreven als een rijke combinatie van bosbessen en pure chocolade. Het wordt al eeuwenlang geconsumeerd door de inheemse bevolking en het blijft het hoofdbestanddeel van het dieet in de regio. De bes (eigenlijk een steenvrucht) groeit in grote trossen, maximaal 900 per keer, aan de bovenkant van slanke acai-palmbomen, die 25 meter hoog worden. Aangezien acai zeer bederfelijk is, moet de onbewerkte vrucht binnen 24 uur na de oogst worden verwerkt en hebben alleen de aan de Amazone grenzende regio’s de afgelopen decennia baat gehad bij açaí.

De populariteit van Acai begon te stijgen toen werd ontdekt dat om zijn voedingswaarde te behouden deze kort na de verwerking moet worden ingevroren. Het werd in de jaren ’70 en ’80 naar de stad Rio de Janeiro gebracht door Noord-Brazilianen uit het Amazonegebied en begon geconsumeerd te worden als een natuurlijke energiebron. Voor de mensen in Rio, bekend om hun zeer actieve en gezonde levensstijl, was açaí het perfecte ingrediënt. Rond deze tijd werd een andere Amazonebes genaamd guaraná, die vele decennia lang als natuurlijke energiebooster werd gebruikt, gebruikt met de bevroren açaí om de beroemde açaí-kommen (“açaí na tigela”) te creëren: een heerlijke en gezonde combinatie van bevroren açaí’s , guaraná, vers fruit en muesli. Deze stijl van açaí werd al snel erg populair bij amateur- en professionele sporters, surfers en lichaamsbewusten. Tegen het midden van de jaren 90 was açaí vast onderdeel van de strandcultuur van Rio, waarbij elke bar, fitnessruimte en strandstand een robuuste handel dreef. Tegenwoordig wordt açaí overal in Brazilië gegeten en gedronken en de consumptie ervan is vast onderdeel van de Braziliaanse cultuur. Het is zelfs bekend als ‘Natures Viagra’ in sommige delen van het land.

Nu staat de wetenschap achter deze magische kleine bes – het bevat een hoog gehalte aan essentiële vetzuren (vooral omega 3), het heeft een hogere concentratie aan antioxidanten dan andere populaire bessen zoals veenbessen of bosbessen, en is ook rijk aan vezels, mineralen en vitamines (vooral calcium en vitamine E). Acai is erg arm aan suiker, dus het zal de bloedsuikerspiegel niet veranderen en is een uitstekende bron van voedingsvezels en natuurlijke energie.

Waar wordt het gemaakt?

Sourced from Brazil

Sourced from Brazil

According to Greenpeace International, “the tasty dark violet wine of açaí is the most important non-wood forest product in terms of money from the river delta of the Amazon.”

Sustainably harvested

Sustainably harvested

Our suppliers have developed and implemented sustainability programs with local family farmers.

Fairtrade

Fairtrade

The farmers and producers we work with receive a fair wage and are guaranteed reasonable working conditions.

Gezondheid voordelen

Heart health

Heart health

Acai berries are rich in antioxidants, more so than any other berry.

Hip Busting

Hip Busting

Acai berries are low in sugar and contain excellent amounts of iron, calcium, fibre, and vitamin A.

Smoooth Digestion

Smoooth Digestion

Acai berries are a well-known traditional source of dietary fiber

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
Accept